Pasfoto 2022_edited.jpg

Over mij en GEEL

Mijn naam is Caroline Ketelaars en sinds enkele jaren woonachtig in de heerlijk rustige en vooral kindvriendelijke wijk Hulst in Geldrop. Mijn man Ton en ik zijn trotse ouders van dochter Juul (2018). Ik hou er van om op pad te gaan met haar. Met de bakfiets naar een fijne speelplek in de omgeving. Even naar de kinderboerderij, een bezoekje aan de dierentuin en de speeltuin of klimmen in een overdekte speelhal. Samen met andere kinderen, ouders en een kop koffie is het uitje helemaal compleet!


Onze dochter houdt enorm van ‘boekjes lezen’, wat te verklaren is door het enorme enthousiasme waarmee ik ze aanbied aan haar. Het lezen en verzamelen van kinderboeken is een grote hobby van me. Ik ben dan ook met enige regelmaat in de bibliotheek en bij Kinderboekenwinkel De Boekenberg te vinden.


Tot en met schooljaar 2019-2020 ben ik werkzaam geweest als leerkracht op een basisschool in Eindhoven. Ik was daar twee dagen in de week verantwoordelijk voor leerlingbegeleiding op het gebied van taal en het organiseren van uiteenlopende talige zaken binnen de school. Daarnaast heb ik les gegeven in verschillende groepen. Mijn ambitie om kinderen te helpen in mijn eigen praktijk heeft geleid tot mijn vertrek uit het onderwijs.


Naast de opleiding tot leerkracht basisonderwijs heb ik verschillende opleidingen gedaan:

  • Master Special Educational Needs (SEN) 

  • Transactionele Analyse

  • Masterclass Dyslexie

  • Kindercoach

  • Behandelaar Ernstige Rekenen en Wiskundeproblemen en Dyscalculie (ERWD)

In september 2022 start ik de cursus 'Snel leren = leuk leren', waarna ik scholieren kan helpen bij het ontwikkelen van hun studievaardigheden.

Naast de opleidingen en cursussen heb ik verschillende jaren ervaring met begeleiden volgens de principes van Mediërend Leren. Tot slot sta ik ingeschreven bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT) en maak ik deel uit van het netwerk Mijn Superkracht.


Ik sta voor vrolijkheid, vertrouwen, groei en ontwikkeling. Woorden waarbij ik de kleur geel voor me zie. Dit brengt mij bij het volgende onderwerp; waar staat GEEL voor?Waar staat GEEL voor?


Geel is, naast rood en blauw, een primaire kleur. Met deze drie kleuren zou je in staat moeten zijn elke kleur te mengen. Geel is dus onderdeel van heel veel meer.

Behalve dat het een primaire kleur is, is geel een kleur die erg bij mij past, het is mijn ‘lievelingskleur’. Na onderzoek bleek de kleur geel nóg beter bij me te passen dan ik al dacht. De betekenis van de kleur is minstens net zo prachtig als de kleur zelf! Geel staat voor optimisme en energie - Geel is naar buiten gericht, staat voor creativiteit, fantasie en gemotiveerd zijn - Geel stimuleert de mentale activiteit. Termen als logica, leren, studie, intellect, wijsheid en groeien horen bij deze kleur. Het was dus niet moeilijk een naam te bedenken voor mijn eigen praktijk!

Het logo van praktijk GEEL sluit naadloos aan op mijn motivatie voor de kleur geel. De bloemen zijn gekozen om hun kleur en simpele, maar vrolijke uiterlijk. Ze symboliseren groei, zowel op leergebied als sociaal emotioneel vlak. De eerste twee bloemen buigen namelijk nog mee in de wind, terwijl de laatste stevig blijft staan. Kinderen die bij me komen met een hulpvraag, zijn vaak niet vol zelfvertrouwen op dit gebied. Dit wordt gesymboliseerd door de eerste bloem, die wat achterover hangt. Wat onzeker en afwachtend aan de start van een hulptraject. De tweede bloem weerspiegelt de gemaakte groei en de wil om verder te groeien. Tot slot staat er een prachtig stabiele bloem, gegroeid in kunnen en vertrouwen. Met deze visie in gedachte start ik een begeleidingstraject met een kind.